MY FRIEND

 

-     Er et bestillingsværk til Nordisk Vokalensemble

-     Værket er ligestemmigt med op til otte stemmer

-     Sværhedsgraden er høj

 

For mig starter en sådan proces oftest med teksten.

Der gik et stykke tid, hvor jeg tænkte meget over, hvilke tekster jeg skulle bruge. Skulle jeg skrive noget selv? Skulle det være bibeltekster? Skulle det være tekster, der ikke var decideret kirkelige? Skulle det være på dansk? Eller latin? Eller tysk?

Det blev engelsk. ”My Friend” er blevet den overordnede titel, men var egentlig titlen på det lille ”digt” værker slutter med. Det er skrevet på en tung og til tider håbløs baggrund.

Men det faldt mig ind, at de klassiske bibeltekster fra Johannes Åbenbaring, Prædikerens Bog og Johannesevangeliet kunne balancere og tale ind i håbløsheden. De udvalgte bibeltekster taler om trøst, om en ny virkelighed, om at der er en tid til alt, og især at der ikke er noget bedre end at være glad og gøre godt, mens man lever; og endelig at Gud er kærlighed og Kærlighed er gud.

Selv når krig, pandemier og ubærlige og uretfærdige sygdomme tynger i livet, må vi se og forstå at Kærligheden har en vigtig plads, Kærligheden lever, men vi må også selv aktivt arbejde for den.

Da teksten i det store hele var på plads, gik arbejdet med musikken i gang. Knut Nystedt især, men også andre nye nordiske komponister er og har været forbilleder for mig. Det, ved jeg også, er en del af Nordisk Vokalensembles arvemateriale. Derfor lavede jeg musikken (næsten) uden at sætte de begrænsninger, jeg ofte selv sætter mig som komponist - ofte med et særligt pædagogisk sigte for øje.

Værket rummer indimellem elementer, som man ikke finder i typiske korsatser. F.eks. hvisken, tale og lydeffekter skabt ved af hjælp hænder, ansigt, mund og hud-mod-hud..

 

 

BOGEN ER PÅ 40 SIDER

1 EKSEMPLAR 100,- KR. (+ EVT. PORTO)

20 EKSEMPLARER OG DEROVER 85,- KR. + PORTO

 

 

BESTIL HER

 

 

 

 

 

 

KONTAKT